Disclaimer


Geslachtsbepaling bij konijnen

 

Het kan soms erg moeilijk zijn om het geslacht te bepalen bij jonge konijnen.

Menig konijnenbaasje heeft zich al vergist bij het vaststellen van het geslacht. Of nog erger: heeft plots een nestje terwijl men ervan overtuigd was 2 konijntjes van hetzelfde geslacht te hebben.

Daarom vind je hieronder verklarende foto's met het verschil tussen mannetjes en vrouwtjes, respectievelijk ook rammen en voedsters genoemd.

Met dank aan Mireille van Majestic Dream Ranch omdat ik haar erg mooie en duidelijke foto's mag gebruiken.

 

 

Eerst 2 foto's van een jonge voedster, je ziet duidelijk een gleuf in een v-vormpje.

Dit is het geslachtsdeel van een volwassen voedster. Zoals je ziet zit er geen verschil tussen een jonge en volwassen voedster.

Foto's van een jong rammetje. Als je het van boven ziet, dan zie je dat het een beetje een uitstekend rondje is.
En daarom wordt het vaak voor een voedster aanzien door niet genoeg ervaren mensen.

Maar als je goed van de zijkant kijkt komt er een geheel piemeltje uit dat op een trechtertje lijkt. Het ziet er dus niet uit als een v-tje zoals je bij de foto's van de voedsters duidelijk kan zien.

Dit is een volwassen ram. Op de foto zie je de ballen, dat zijn die roze dingen die je ziet. In tegenstelling tot veel andere dieren, zitten de ballen niet samen in een balzak en zijn ze eerder langwerpig van vorm.

Als laatste een duidelijke foto van een geheel ontwikkelde penis. Zoals je ziet is er een groot verschil tegenover een jong rammetje.

 


Naar boven